הגורמים המרכזיים לנשירת שיער
נשירת שיער נחשבת לתופעה שכיחה למדי בקרב גברים ונשים. לפי מחקרים שבוצעו בשנים האחרונות, כ-80% מהגברים יתקרחו בשלב מסוים בחייהם, ואילו אצל הנשים ? הרוב לא יתקרח. אדם מאבד בממוצע בין 50 למאה שערות ביום ובמקומן צומחות שיערות חדשות. מתי נדע אם נשירת השיער זקוקה לטיפול רציני?
הגורמים לתופעה של נשירת שיער
נשירת שיער עד לרמת התקרחות יכולה לנבוע מגורמים רבים, גנטיקה, מחסור בויטמינים, מחלות ואפילו מזג אוויר. נציין כמה מן הגורמים הפופולאריים ביותר ונציג את אפשרויות הטיפול בתופעת נשירת השיער.
- גנטיקה: אי אפשר להתווכח עם גנטיקה אותה ירשנו מהורינו. על פי הרפואה, תופעת ההתקרחות נובעת מהורמונים. על כל זקיק שיער ישנם קולטנים שקולטים את הורמוני המין שלנו, נקשרים אליהם וגורמים למערכת החיסונית שלנו לתקוף את הזקיק. משמע, ככל שיש לאדם יותר קולטני הורמונים, כך סיכוייו להתקרחות עולים.
- מחלות: מחלות זיהומיות עלולות לגרום לנשירת שיער בתחילת המחלה. כנ"ל לגבי מחלה המלווה בחום גבוה.
- ויטמינים: מחסור בויטמינים אשר חיוניים לבריאותינו כגון ברזל וחלבונים עלולים לגרום לנשירה. המחסור באותם ויטמינים לרוב נובע מתזונה לקויה או מצב בריאותי / רפואי מסוים.
- לידה: לידה נחשבת לגורם משמעותי בתופעת נשירת השיער. התופעה מתחילה בחודשים הראשונים לאחר הלידה ויכולה להימשך זמן רב אם לא תאובחן כראוי.
- מזג אוויר: בחודשי החורף ואף בסתיו תופעת נשירת השיער מגיחה לה פתאום. התופעה יכולה להופיע על ראשם של גברים ונשים כאחד.
- תוספת שיער: תוספת שיער עלולה לגרום לנשירת שיער אם משתמשים בה לאורך זמן רב. דוגמאות בולטות לנשים שסובלות מהתופעה כתוצאה משימוש בתוספות שיער הן הדוגמנית נעמי קמבל וזמרת הפופ, בריטני ספירס.
אפשרויות טיפול בנשירת שיער
לכל הגורמים לנשירת שיער ישנם פתרונות ולכן עם אבחון נכון של הבעיה, ניתן להתאים את אפשרות הטיפול המתאימה.
לאלו הסובלים מהתופעה כתוצאה מגנטיקה ניתן לבצע השתלת שיער שנחשב לפתרון קבוע, אם כי יקר. תהליך השתלת השיער מתבצע אצל רופאים מומחים המתמקצעים בהשתלות שיער. מלבד זאת, ניתן לבצע מילוי לאלו הסובלים משיער דליל עם נטייה להתקרחות מוחלטת. תהליך מילוי השיער נעשה אצל מעצבי שיער מקצועיים.
במידה ומדובר בתופעה הנובעת ממחסור בויטמינים או תזונה לקויה, ניתן לטפל בתופעה באמצעות השלמת חוסרים. על מנת לבצע את התהליך כראוי, מומלץ לבצע בדיקות דם ולהיוועץ עם רופא המשפחה לגבי הויטמינים שיש לצרוך.
במידה ומדובר בתופעה הנובעת מבעיות הורמונאליות, ישנן אפשרות לטיפול באמצעות תרופות שונות. כמובן שלקיחת תרופה זקוקה למרשם רופא בלבד, ולכן יש לפנות לרופא לשם קבלת טיפול נכון ויעיל.
נשים לאחר הריון נוטות למחסור בברזל ואבץ. לכן, על מנת לטפל בתופעת נשירת השיער, מומלץ לצרוך טבליות ויטמינים אלו שניתן להשיג ברשתות הפארם השונות.
לסיכום, תופעת נשירת שיער הינה תופעה שכיחה בקרב גברים ונשים כאחד. הגורמים לכך רבים ואפשרויות הטיפול הן רבות.
דרור מגל - eyeweb - בניית אתרים לעסקים המתמחה בבניית אתרים לעסקים תוך דגש על קידום אתרים.