בתי קפה המכבדים את עצמם מקפידים מאוד על צורת הגשת הקפוצ'ינו, החל מהספל
המעוצב וכלה במראה הקפוצ'ינו עצמו. קפה המוגש עם עיטור "לב" או "תפוח" בקצף הוא כבר דבר יומיומי בארץ ובעולם.
בשנים האחרונות מתפתח תחום אמנות של ציור בקפה, או בשמו הבינלאומי-
"לאטה ארט" Latte art.
"לאטה ארט" הוא סגנון אמנותי של מזיגת חלב מוקצף לתוך האספרסו ויצירת ציורים על משטח הקפה.
התפתחות מכונות הקפה ומכונות הקצפת החלב הביאה להתפתחות הלאטה ארט.
מרקם החלב, שנעשה קרמי ודחוס יותר בשנים האחרונות, מאפשר לצייר על פני הקצף שעל הקפוצ'ינו ציורים וצורות שונות.
אף שבמבט ראשון פעולת הציור נראית קלה, היא למעשה דורשת מיומנות והתנסות.
בשלב הראשון, מוזגים את החלב מגבוה. החלב מרים את האספרסו ואז מקרבים את הפיה אל פני שטח הנוזל ובתנועות עדינות עם הכד מתחילים ביצירת העיטור עם הקצף הלבן.
המזיגה צריכה להיות אחידה, וחשוב לשמור על יחס מרכיבים בספל של שליש קפה, שליש חלב ושליש קצף.
במכונות הקפה האוטומטיות ניתן להכין ציורים בעזרת החלב המוקצף וכן לצייר על הקפוצ'ינו המוכן בעזרת סירופ שוקולד ואספרסו.
דוגמאות והדרכה ניתן לראות באתר יורה.
אומנות ה"לאטה ארט". התפתחה במקביל בארצות שונות החל מסוף שנות ה-80.
דוד שומר David Schomer מסיאטל שבארה"ב נחשב כמפתח הלאטה ארט בארה"ב.
בית הקפה של שומר בסיאטל Espresso Vivace, משמש מוקד עליה לרגל לבריסטות ללימוד רזי הכנת הקפה .
בישראל זוכה ה"לאטה ארט" למעמד מכובד וכל בריסטה המכבד את עצמו מנסה לחדש וליצור יצירה מקורית. ניתן להשתלם בתחום בבתי ספר לברמנים.
הבריסטות בארץ שלא נופלים מהבריסטות בשאר העולם.
בארץ ובעולם נערכות מדי שנה תחרויות "אלוף הבריסטה", בהן נבחנים המתחרים על יכולתם הווירטואוזית בהכנת אספרסו, קפוצ'ינו, ומשקה מקורי פרי המצאתם.
אין ספק שקפה עם ציור הוכן באהבה!
להלן מספר קישורים:
http://www.uk.jura.com/home_uk_x/about-coffee/barista-tips.htm
http://www.espressovivace.com/archives/9412ct.html
חברת י. פפר בע"מ הינה הנציגה הרשמית והבלעדית של חברת JURA השוויצרית בישראל, והיא משווקת את מכונות הקפה היוקרתיות מסדרת IMPRESSA ומסדרת ENA באופן ישיר וכן באמצעות משווקים מורשים.
יורה ישראל י. פפר בע"מ. 03-5335038
סמטת מעלה החומה 9,
אזור התעשיה החדש אור יהודה, 60370