דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


כללי אפייה נכונה - עוגות ועוגיות 

מאת    [ 24/01/2011 ]

מילים במאמר: 1113   [ נצפה 10332 פעמים ]

כללי אפייה נכונה – עוגות ועוגיות

כמה פעמים קרה שחשבנו כי עשינו את המתכון לעוגה בדיוק כמו שכתוב אחד לאחד

ועדיין לא יצאה לנו עוגה כמו בתמונה (בדרך כלל תמונות עם עוגות מושלמות נכון?!).

אולי הגיע הזמן להבין כמה כללים באפייה, מאחר ואפייה הינה מדע מדוייק – רצוי ומומלץ

לשקול את הכמויות של המתכון בגרמים על גבי משקל דיגיטלי, במקרה של שימוש

בכלי קיבול כמו כוס, כף וכו' המידה לא מדוייקת מאחר ובכל בית כלי הקיבול שונה,

לכן תיתכן תזוזה קטנה של יותר מדי/פחות מדי מהמצרך.

 

הנה כמה כללים שיעזרו לאפייה נכונה:

1.    נתחיל במתכונים של עוגה כושית- עוגת שוקולד  -

א.      יותר מדי קקאו בהכנת עוגת שוקולד יגרום לייבוש העוגה

ב.       השמן בעוגת שוקולד יגרום לעוגה להיות רכה ונימוחה לכן אם אשתמש

       בחמאה/מרגרינה במקום שמן העוגה תהיה פחות רכה

ג.        בעוגת שוקולד כשאני משתמשת בשוקולד מריר במתכון תמיד האפייה תהיה 80%

      ברגע שאנעץ את הקיסם הוא ייצא עם פירורים לחים זה הזמן להוציאה מהתנור,

      השוקולד מתקרר זה מייצב את העוגה

ד.       הקמח מהווה מסת שריר לכן רצוי להוסיף את הקמח תוך כדי קיפול קליל בסוף

 

2.  בצק רבוך – בצק לפחזניות

א.       בעת בישול הבצק הרבוך על גבי האש יש לוודא שאין נוזלים בסיר ושהבצק

      יבש מנוזלים סימן לכך יהיה תחתית סיר עם שכבה לבנה מהבצק

ב.        כשמוספים את הביצים נוסיף אחד אחד אחרי כל הוספת ביצה נערבב היטב, את הביצה האחרונה אנו נטרוף ונכניס מחצית ממנה לאחר שבחשנו היטב נבדוק את מצב הבצק, המצב הנכון לבצק יהיה ברגע שאני לוקחת ממנו עם הכף ומרימה אותה הבצק ייפול לקערה בצורה אלסטית וחלקה.

 

3.  בצק שמרים

א.      בצק שמרים זהו בצק שאוהב לישה ארוכה וכן גם מנוחה, את הבצק יש להניח למנוחה של

      כ-40 דקות ולאחר שייצרנו את העוגה להתפחה של 45-60 דקות (תלוי בטמפ' הקיימת בחדר)

ב.       מלית הבצק שמרים לעולם לא תהיה: יבשה, נוזלית, חמה ובכמות מופרזת.

ג.        מלית חייבת להיות שומנית, מלית יבשה סופחת לתוכה משומן הבצק ולכן יוצאת לנו

      עוגת שמרים יבשה ומשעממת

 

4.  בצק פריך

א.      הפוך מבצק שמרים – דורש מינימום התעסקות

ב.       בצק פריך מכיל בתוכו כמות שומן גדולה לכן מחייב מנוחה במקרר אפשר לחצי שעה או לילה שלם

ג.        כשהבצק נעשה פירורי זה הזמן להוציא מהמיקסר ולאחד עם הידיים ושוב במינימום התעסקות בו

ד.       בצק פריך נקרא גם בצק 1,2,3 (1-סוכר, 2-שומן, 3-קמח)

ה.      השומן(החמאה/מרגרינה) תיכנס לבצק כשהיא קרה, לא מומסת ולא רכה

 

5.  עוגות גבינה

א.      אפייה של עוגת גבינה תהיה אפייה איטית

ב.       אפיית עוגת גבינה תתבצע בתנור כשהחום העליון והתחתון מופעלים ולא טורבו

      (זה הסמן של שני קווים קו עליון + קו תחתון)

ג.        בחורף האפיה שונה מהקיץ בעוגות גבינה – בחורף עם סיום האפייה העוגה תישאר בתנור

       עם דלת פתוחה מעט עד שתתקרר אם אני מוציאה את העוגה האדים במגע עם הקור הופכים

       לנוזלים והעוגה נופלת.

 

לסיום חשוב מאד!

א.      לדאוג שחום התנור יהיה בדיוק בחום שכתוב במתכון ולהכניס את העוגה רק כאשר אור הנורית כבה זה אומר שטמפ' התנור הגיעה לטמפ' שביקשנו

ב.       במתכונים מדובר על ביצים מס' 3 או M  - בינוניות

ג.        במתכונים השמרים הם טריים אם רוצים להמיר לשמרים יבשים היבשים יהיו שליש מהטריים

       דהיינו: אם יש לי מתכון של 60 גרם שמרים טריים, היבשים יהיו 20 גרם

      (היבשים חסכוניים יותר את מארז הוואקום לסגור בניילון ולמקפיא)

 

שיהיה לכם בהצלחה ואפייה נעימה וכייפית - ליזת גולדמן

ליזת- מתוק שבא מאהבה


 www.lizet-cakes.co.il




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב