לילדים יש נטיות הפוכות: מצד אחד, הם זקוקים למרחב בשביל לשחק. מצד שני, הם אוגרים חפצים שתופסים מקום בחדר.
מסיבה זו, קיימות המצאות רבות הנותנות לילד פתרונות אחסון תוך שמירה על המרחב. במאמר הקודם הראינו איך הפתרונות האלו מיושמים במיטות. ומה עם שאר הרהיטים?
ספריית לימודים
במקום ארון מגירות נפרד שתופס מקום, הספריות מגיעות עם ארון מגירות נמוך, שניתן לגלגל אותו מתחת לספריה, ועדיין יישאר מקום לכיסא. אם הילד רוצה יותר מרחב, הוא יכול לגלגל את ארון המגירות החוצה.
ישנן ספריות הבנויות כשילוב של שולחן וכוננית. זוהי תפיסה חסכונית, אך המרחב של הילד קטן. לכן, כיום נפוצות ספריות עם שולחן רחב מאד, שמצמידים אותן לקיר. על הקיר יותקנו המדפים. יש גם ארון ספרייה: שתי ארונות, שביניהם מחובר מדף רחב בגובה המותניים. זהו השולחן. מעל השולחן יש מדפים, המחוברים לארונות. יש גם פינות לימודים המשולבות עם מיטה: המיטה מוגבהת, ומתחתיה השולחן. למיטה מטפסים עם סולם.
שידה
כל ילד צריך שידה קטנה בשביל מנורת לילה, ספר וכו'. שידה כזו תופסת מקום, אלא אם כן מתכננים אותה נכון. זוכרים את ארון המגירות הנמוך שמתגלגל מתחת לספרייה? ישנם יצרנים המחברים אותו לספריה, בדרך כזו שהוא יוצא קצת החוצה. את הספרייה עם ארון המגירות מציבים ליד המיטה, וארון המגירות הופך לשידה.
ארונות
הארון הוא חלק חשוב בחדרי ילדים. מאחסנים בו את כל הבגדים והחפצים, כך שאי אפשר לוותר עליו. מצד שני, הוא תופס הרבה מקום. מה עושים עם הארון? מחברים אותו מתחת למיטה המוגבהת, שאליה מטפסים עם סולם. או שבונים אותו לתוך שקע בקיר. יש ארונות שמגיעים עם מדף פתוח, שעליו שמים את המחשב. ויש ארונות שמגיעים עם מראה בדלת, כדי שזו לא תתפוס מקום על הקיר.
קיימות דרכים רבות למלא את החדר ברהיטים הנחוצים, ובלי לוותר על המרחב. בכל שנה מופיעות בשוק המצאות חדשות, ומומלץ לעקוב אחריהן. באתר של בית אלי תוכלו למצוא רהיטים מכל הסוגים: ספות, מיטות, מזרנים, ארונות וכו', שמטרתם לאפשר נוחות ומקסימום מרחב לילד.