במקרה זה מדובר על בחורה בת 25, נשואה וחרדית, אשר הייתה בהריונה הראשון.
במהלך השבועות הראשונים להריונה החלה האישה לסבול מכאבים עזים בבטנה, כמו גם מדימומים חוזרים ונישנים. מאחר ולא הייתה הטבה, פנתה האישה לרופאת הנשים שלה שהסבירה לה ש"הכל כשורה", וזאת מבלי לבדוק אותה גופנית, ואף לא הפנתה אותה לביצוע בדיקת אולטראסאונד.
לאחר כשלושה שבועות נוספים בהם לא נרשמה הטבה, פנתה האישה לרופא המשפחה שלה שהודאג מתלונותיה וביקש להפנותה באופן מיידי לבית חולים. עם קבלתה בחדר מיון אובחן כי לאישה הריון מחוץ לרחם ובשל הפנייה המאוחרת יחסית, אין מנוס מלבצע ניתוח לשם הוצאת העובר (אשר אינו יכול להתפתח באופן תקין מחוץ לרחם).
חשוב לציין כי במקרה של הריון חוץ רחמי, אין סיכוי לתינוק בריא, ובכל רגע שהעובר נמצא עדיין בגופה של האישה הוא ממשיך לסכן את בריאותה ואף את חייה.
כעבור יומיים נותחה האישה ובנוסף להוצאת העובר נאלצו הרופאים לכרות את החצוצרה עליה "ישב" העובר, צעד המקטין בכ-25% את יכולתה להיכנס להריון, כמו גם את רצונה ללדת מספר רב של ילדים, בהתאם לאמונותיה הדתיות.
ונשאלת השאלה, מהו הנזק שנגרם לאישה?
על פניו נראה היה שמדובר בניתוח מיותר וכן אובדן חצוצרה, שהרי לו היה מאובחן ההיריון מלכתחילה כהיריון מחוץ לרחם, ניתן היה לנסות להפיל את העובר תוך שימוש בתרופות, ובצורה לא פולשנית, והאישה הייתה נותרת עם שתי חצוצרות וללא ירידה ביכולתה להרות.
מעבר לכך, מאחר ושנתיים לאחר האירוע ילדה האישה בת בריאה, ללא צורך בטיפולי הפרייה, נראה היה כי אין מדובר באובדן מוחלט של היכולת להביא ילדים לעולם, אלא רק ירידה בסיכויים להיכנס להריון.
מאחר והנזק לאישה הסתכם באובדן חצוצרה וניתוח מיותר, לא הייתה הצדקה להגיש תביעה לבית המשפט. ניהול התביעה בבית משפט היה אורך כשנה עד שנתיים, ויוצר הוצאות רבות ללקוחה, על אף שיוחזרו לה בסיום ההליך.
עם זאת, מאחר וההתרשלות של הגורמים הרפואיים ברורה (ואין ספק שאף שופט לא היה מקבל הסבר שכאבי בטן של אישה וכן דימומים רבים בתחילת הריון אינם מחייבים בדיקה מדוקדקת של הרופא הבודק), נעשתה פנייה לחברת הביטוח של קופת החולים לשם סיום התיק בפשרה טרם הגשת תביעה.
כרגע מנוהלת התכתבות עם חברת הביטוח כאשר טרם הוצעה הצעה כספית לסיום התיק בפשרה.
בהמשך יינתנו פרטים נוספים לצורה בה הסתיים התיק כמו גם לפיצוי שיתקבל.
הערה1: מדובר במקרה אמיתי המנוהל בימים אלו על ידי כותב המאמר.
הערה2: אין האמור לעיל מהווה ייעוץ משפטי ואין הוא מחליף פנייה לעורך דין, לשם הערכת סיכויי תביעה.
שי וקנין
עורך דין (רשלנות רפואית ונזקי גוף)