כשמסתכלים במראה לא פעם מרוצים מהגזרה החדשה ואז פתאום מסתכלים על הירכיים ששם המשקל מסרב לרדת למרות הדיאטה או בצוואר שיש בו מראה עבה ולא נשי. כשנתקלים במקרים כאלה עולה הרצון לפנות לבצע שאיבת שומן באמצעות מנתח פלסטי או כירורג במסגרת ניתוח או טיפולים אסתטיים שהרי במקרה כזה מדובר בעניין גנטי ושומן שאינו רגיל.
השומן שקרוי הנתקע הינו השומן של המאגר הנשמר של הגוף ולכן מתעקש להישאר ולא מגיב לשום שינוי לרבות דיאטה או פעילות ספורטיבית ולכן כאן נכנס עניין ניתוח פלסטי או טיפולים אסתטיים או מנתח פלסטי אשר באמצעותם מבצעים בעצם שאיבת שומן. האזורים שבהם מצטבר שומן הכי הרבה הוא איזור הירכיים, הצוואר או הישבן ולפעמים גם שוקיים מצב המסתכל בפני עצמו למרות שיש לכך פתרון קל ונוח כפי שיירשם במאמר זה.
כיוון שמדובר באזורים ספציפיים ומוגדרים מאוד שהרי ניתן להסיר אותם באופן טיפול מקומי באמצעות "שאיבת שומן נקודתית". בדרך כלל, השאיבה מבוצעת בהרדמה מלאה, למעט במקרים בהם מדובר בכמות קטנה מאוד המאפשרת את ביצוע הפעולה בהרדמה מקומית.
בשלב הראשון מרדימים את המקום באמצעות הזרקת מי מלח ואדרנלין מתחת לעור, בכדי לכווץ את כלי הדם. ובאמצעות חומרי הרדמה המאטים ומקטינים את רמת הכאב לאחר השאיבה.
בשלב השני מחדיר מנתח פלסטי במסגרת שאיבת שומן צינורות מתכתיים דקיקים, המחוברים למכונה ומבצעים את השאיבה. הצינורות זזים ונעים ניעות קטנות המפרקות את תאי השומן ואלה נשאבים החוצה. בשלב השלישי נחבש האזור למשך 6 שבועות בתחבושות לחץ הגורמות לעור להתכווץ.
שלב זה חשוב לא פחות מהשאיבה עצמה שכן לאחר הוצאת נפח מהגוף, חשוב שהעור מלמעלה יתכווץ ולא יישאר רפוי ו"תלוי". רעיון של שאיבת שומן הוא לצור מראה מפוסל וחטוב של האזור המבוקש כדי שהמראה יהיה יפה כמו בעבר ובכדי להעניק למטופלת או המטופל איכות חיים כפי שחווה בעברו הרחוק.
אלי גולדמן