פנקייק הוא ללא ספק אחד המאכלים הטעמים והכיפיים להכנה. אפשר לשלב את הילדים בהכנה ולהשתמש בתוספות מיוחדת לגדולים ולקטנים.
רצינו להביא מתכון פשוט אבל מנצח, מתכון לפנקייק שתמיד מצליח. קבלו ותהנו. המתכון הוא ל-8 פנקייקים בגודל בינוני, תלוי בעובי ובגודל המחבת. אפשר להכפיל כמויות אם רוצים יותר פנקייקים.
מתכון לפנקייק מנצח
מתחילים עם חומרים שיש לנו בבית:
• ביצה אחת גדולה
• כוס וקצת (בערך כוס ורבע) של קמח תופח. אם אין קמח תופח אפשר להוסיף כפית של אבקת אפייה.
• 3-4 כפות סוכר (אפשר יותר אבל תמיד מוסיפים תוספות אז לא באמת צריך).
• כוס וקצת (ביחס זהה לקמח) של חלב.
• קורט מלח
• אפשר להוסיף כפית תמצית וניל או ליקר מיוחד (לגדולים בלבד)
ההכנה פשוטה מאוד:
• מערבבים את החומרים היבשים: קמח, סוכר, קצת מלח בקערה גדולה.
• יוצרים גומחה קטנה במרכז ומוסיפים את הביצה, החלב ואם רוצים תמצית וניל או ליקר
• טורפים בעזרת מטרפה ידנית (או מזלג)
• חשוב להקפיד שלא יהיו גושים בכלל (המטרפה עוזרת מאוד).
• מחממים מחבת לטמפרטורה גבוהה. בעזרת נייר מגבת משמנים את המחבת באופן שווה.
• יוצקים את הבלילה למחבת בעזרת מצקת. בערך חצי מצקת גדולה לפנקייק בגודל בינוני.
• מטגנים עד שמופיעות בועות קטנות של אויר (כמו נקבוביות) על גבי הפנקייק ואז הופכים אותו. אם מחכים יותר מידי הוא יישרף.
• ממתינים עוד דקה (פלוס מינוס) וישר לצלחת.
יש המון דרכים לגוון ולהעשיר את הפנקייק, עם תוספות שוקולדיות, פירות ושאר מתוקים. זו רק ההתחלה, זה מתכון לפנקייק בסיסי שכל אחד יכול להכין בבית.
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
אם אתם רוצים ללמוד איך מכינים פנקייק ואתם מחפשים מתכון לפנקייק מיוחד אבל פשוט להכנה, בקרו אותנו באתר שלנו וקבלו טיפים, עצות והמון מתכונים.