ניתן להכין מפרום גם מתפו"א, גם מחציל וגם מכרובית.
אצלי הבנו מעדיפות מפרום מתפו"א זה הולך חזק עם קוסקוס אבל הרבה עבודה.
אני מעדיפה לחלק את העבודה ולהכין ביום אחד כמות של מפרום ולטגן אותם, חלק לשמור ולבשל למחרת ברוטב וחלק להקפיא לפעם
אחרת, זה נשמר מצויין וככה כל הסבתות היו עושות מאז ומעולם.
לפעמים שאין לי זמן וכח לבשל אני ניגשת לחברת קייטרינג שמספקת אוכל מוכן לשבת (יש הרבה כאלו באור יהודה) אין ספק שהטעם הוא
לא בדיוק אותו דבר כמו שהכנת לבד בבית אבל בשביל אוכל מוכן שקונים זה מצויין.
מצרכים (ל-25-30 יחידות):
4 תפו"א מקולפים (לשמור במים, שלא ישחירו) יש לחיתוך את תפוחי האדמה לפרוסות ממש דקות דקות.
תערובת בשר למילוי:
חצי קילו בשר טחון צלעות או כתף
1 בצל גדול
חצי חבילה פטרוזיליה
כף אבקת מרק קצת קינמון לפי הטעם תערובת לטיגון: קמח מצה
חלמון ביצה חצי כוס מים
כף שטוחה של רסק עגבניות רוטב:
מעט שמן
כף פפריקה מתוקה כפית מלח
2 כפות בהריון של רסק עגבניות
חצי כוס מים
1. בקערה גדולה מערבבים את הבשר, פטרוזליה, שום ובצל (כשהם קצוצים כמובן), קמח המצה, פירה, ביצה, פלפל, אבקת מרק ומערבבים היטב בעזרת הידיים. 2. מערבבים את כל החומרים של הבלילה בקערה נוספת. 3. מכינים את תפוחי האדמה למילוי (מכל תפו"א אמור לצאת 4-5 יחידות). 4. ממלאים את תפוחי האדמה בתערוב הבשר. 5. מכינים את הרוטב בסיר, מערבבים את השמן, פפריקה, מלח, מים ורסק העגבניות. 6. טיגון המפרום, מכינים קערה עם קמח, מחממים שמן במחבת על להבה גדולה, טובלים כל מפרום בקמח ומרפדים מכל הכיוונים, אח"כ מעבירים את המפרום בבלילה שהכנו קודם, ומשם למחבת לטיגון משני הצדדים עד לקבלת צבע יפה. 7. מעבירים את המפרומים המטוגנים לסיר הרוטב ומוסיפים מים עד לכיסוי המפרם ומביאים לרתיחה, לאחר רתיחה יש להנמיך את האש ולכסות חלקית למשך חצי שעה בישול. שיהיה בתאבון... מי צריך שירותי קייטרינג עם כזה מתכון מנצח !