עצות דיאטטיות לאנשים שרגישים לגלוטן:
כמה פעמים הרגשתם מין הרגשה כזאת: אוף איך בא לי עכשיו עוגה טעימה כזו עם סוכר...
אז עכשיו לא צריכים רק להרגיש ולקוות אלא גם לטעום ולחוות.
הנה מגוון פתרונות לאנשים שרגישים לגלוטן ולא יכולים לאכול סוכר:
מתכונים אלו פשוטים להכנה וכמובן בלי סוכר.
אך יש גם אנשים שאומרים שמתכונים אלו אינם טעימים, אז הנה דוגמא לאחד מהרבה מתכונים טעימים ללא סוכר:
מאפה גבינה וקמח תירס
מרכיבים:
• 500 גר גבינה טוב טעם
• 6 חלמונים
• 6 חלבונים
• 30 גרם קמח תירס
• 30 גר קמח נטול גלוטן או קורנפלור
• 150 גר' שמנת חמוצה 9%
• 50 גר' חמאה רכה
• כף פירורי לחם
• קמצוץ מלח
אופן הכנה:
• בקערה עמוקה לערבב גבינה עם שמנת חמוצה, חמאה רכה וחלמונים, מלח ומתקנים טעמים.
• בקערה נוספת מקצפים את החלבונים עם מטרפה ידנית ואז מוספים לתערובת עם גבינה.
• להוסיף תערובת קמח תירס וקמח נטול גלוטן בהדרגה.
• להעביר את התערובת לתבנית פיירקס משומנת שפוזרו בה פירורי לחם.
• לאפות בתנור שחומם ל180 מעלות עד שבדיקת קיסם תקינה והמאפה מזהיב.
בתאבון!