תקשורת אקטיבית לעסק - מדוע זה חשוב?
תקשורת אקטיבית מאפשרת את קיומה של רשת המחברת מחשבים ומכשירי קצה אחד אל השני ולאינטרנט. תקשורת אקטיבית היא למעשה שם כולל לציוד קצה המאפשר את הפעולה התקינה של הרשת: כגון רכזות, מתגים ונתבים. מי זקוק לתקשורת אקטיבית? כל בעל עסק שמעוניין לאפשר תקשורת יעילה בתוך הארגון צריך להקים בו תשתית כזו. מאחר וכמעט כל ארגון צריך תקשורת אקטיבית, נשאלת השאלה אילו סוגי תשתיות קיימים וכיצד בוחרים מתוכן את התשתית המתאימה לצרכי הארגון?
תקשורת אקטיבית – רכזות או נתבים?
הדילמה הנצחית של העסק סובבת סביב שאלות של עלות מול תועלת, ותקשורת אקטיבית אינה יוצאת דופן בהקשר לכך. למשל, רכזות מאפשרות תקשורת בין נקודות הקצה בארגון ועלותן נמוכה יחסית, אך פעולתן מסורבלת ואיטית למדי בשל חוסר היכולת לשלוח ולקבל נתונים בו זמנית. לעומת זאת מתגים נחשבים ליקרים יותר, אך מאפשרים תקשורת יעילה ומהירה הרבה יותר. בשורה התחתונה: עסק המחזיק מספר מועט של מחשבים יוכל להסתפק בפתרון הזול יותר, לעומת כמות רבה של מחשבים שמצריכה שימוש במתגים.
תקשורת אקטיבית – רשת חוטית או אלחוטית?
הצורך הקיומי של הארגון לנהל תקשורת תקינה מצריך הקמת רשת פנים ארגונית. בעוד רכזות ומתגים משמשים לתקשורת בין מכשירי הקצה בתוך הארגון, תקשורת עם העולם שבחוץ באמצעות רשת האינטרנט מתאפשרת באמצעות נתבים. הדילמה בפניה עומדים ארגונים רבים היא איזו רשת להקים – מחווטת או אלחוטית? היתרונות של הרשת המחווטת באים לידי ביטוי במהירות תעבורת הנתונים, יציבות הרשת ואבטחת מידע גבוהה יותר. לעומת זאת, רשת אלחוטית מאפשרת גישה נוחה למידע ללא התלות בחיבורים פיזיים, חסכון כספי על הוצאות כבילה וגמישות בהרחבת או הקטנת כמות המשתמשים ברשת הארגונית. לכל אחד מהסוגים יתרונות וחסרונות ייחודיים, ולכן ארגונים רבים כיום מקימים תשתית תקשורת אקטיבית הכולל רשת משולבת – חוטית ואלחוטית, כדי ליהנות מכל העולמות.
מחפשים דרכים יעילות להעברת מידע בתוך העסק ומחוצה לו? בעידן בו שיתוף מידע מהווה את הבסיס ליצירת עוצמה עסקית, תקשורת אקטיבית יעילה חיונית להצלחה של העסק.
דיאיקום דטה - פתרונות תקשורת ומחשוב ארגוני,תשתיות - לרבות תשתית פסיבית, תשתית אקטיבית, רשת אלחוטית. מערכות וידאו קונפרנס וכיתות חכמות.נסיון עם הארגונים הגדולים במשק. שיווק באינטרנט