דג במרינדה
מצרכים:
• פילה דג אמנון, קרפיון טרי או מופשר
• 4 כפות שמן קונולה או זית
• 2 כפות קמח מלא
מצרכים לרוטב:
• גזר חתוך לקוביות
• שורש סלרי חתוך לקוביות
• שורש פטרוזליה חתוך לקוביות
• 3 כפות שמן זית
• 2 בצלים חתוכים לקוביות
• 2 כפות רסק עגבניות
• חופן פטרוזליה קצוצה
• חופן שמיר קצוץ
• חופן כוסברה קצוצה - לא חובה
• כפית חומץ
• כף סוכר חום
• גרגרי פלפל ריחני לפי הטעם
• כף פפריקה מתוקה
• מלח ופלפל שחור לפי טעם אישי
• 2-3 עלי דפנה
• קמצוץ ציפון טחון
• 2-3 שיני שום
אופן הכנה:
• לנגב את הפלטים של דג במגבת נייר מעודף נוזלים.
• להכין בקערה שטוחה תערובת מקמח ופלפל, מלח ולקמח כל פרוסה של פילה.
• לטגן בחמבת כל פילה משני הצדדים עד הזהבה קלה.
• לטגן את הבצל בסיר נפרד עד הבצל מקבל גוון זהוב שקוף.
• להוסיף את הירקות הקצוצים, פפריקה, מלח, חומץ, עלי דפנה, סוכר, 2-3 כפות מים ולאדות עוד כ10 דקות.
• להוסיף רסק עגבניות ושוב להביא לרתיחה שקטה כ 5 דקות.
• לכבות את האש, להוסיף תיבול ירוק,שום מעוך לקרר קלות.
• לסדר על הצלחת את הדג המטוגן ולהוסיף את הרוטב.
בתאבון!