מנה יוונית
מצרכים:
• 4 תפוחי אדמה מבושלים ומקולפים
• 3 גזרים מבושלים ומקולפים
• כוס שעועית ירוקה
• כוס אפונה ירוקה
• חצי ראש כרובית מחולק לפרחים
מצרכים לרוטב:
• גזר חתוך לקוביות
• שורש פטרוזליה חתוך דק מאוד
• שורש סלרי חתוך דק מאוד
• 2 בצלים לחתוך לקוביות
• 2 כפות רסק עגבניות
• 2 כפות ציר מרק
• כף סוכר חום
• כף חומץ בן יין
• 4 כפות שמן קונולה או חמניות
• חופן שמיר קצוץ
• 3 שיני שום
• מלח, פלפל לפי הטעם
אופן הכנה:
• לחתוך לקוביות את הגזר ותפוחי אדמה.
• לבשל את השעועית ואפונה במי מלח ולסנן וגם שטוף במים קרים ע"מ לשמור על צבעם של הירקות.
• לבשל פרחי כרובית במי מלח ולסנן.
• לטגן את הבצל עד גוון זהוב בהיר.
• להוסיף לסיר עם הבצל גזר, פטרוזליה, סלרי ולאדות כ5 דקות.
• להוסיף רסק עגבניות, סוכר, מלח, פלפל, ציר מרק ולבשל עוד כ4-5 דקות.
• לתקן את הטעמים, להוסיף שום מעוך, שמיר ולבדוק שוב כדי לודא שלרוטב יש טעם חמוץ מתוק.
• בקערה עמוקה לסדר את התערובת של ירקות מבושלים ולמזוג את הרוטב.
בתאבון!