התקנת פרקט למינציה, אינה נחשבת למשימה בלתי אפשרית. ככל דבר אחר, גם במקרה זה קיימת חשיבות לנסיון ומקצועיות בתחום. אם אתם מעוניינים להתקין פרקט למינציה בעצמכם, לפניכם מדריך שיסייע לכם בהכנת החדר והרצפה להתקנת הפרקט.
כמה כללים לפני שמתחילים
-
יש לוודא כי טמפרטורת החדר בו אנו מעוניינים להתקין פרקט אינה יורדת מ – 18 מעלות צלזיוס.
-
חשוב מאוד לוודא כי רצפת החדר ישרה וכי אין עליה משטחים/חומרים רכים חומרים (שטיחים מקיר לקיר וכיו"ב), במידה וישנם, הקפידו להסיר טרם התקנת הפרקט.
-
פרקט נהוג להתקין בחדרים, לאחר שסיימנו כל שיפוץ אחר בחדר (צבע, טיח, משקופים, דלתות וכיו"ב).
-
ניקיון הרצפה והיובש שלה, הכרחיים. במידת האפשר, מומלץ מאוד לערוך בדיקת לחות לרצפה כאשר טווח הלחות האידיאלי בשביל התקנת פרקטים הוא 3 עד 6 אחוזי לחות
-
בין הרצפה לפרקט, יש להניח יריעות פוליאתילן. יריעות אלו צריכות לכסות את כל שטח הרצפה, לחפוף זו את זו ולהגיע לקירות הסמוכים לרצפה. הדבקת יריעות הפוליאתילן יבטיחו מניעת תזוזות מיותר בין ביריעות בזמן העבודה ולאחריה.
-
לאחר סיום הנחת הבסיס הראשוני (יריעות הפוליאתילן) יש להניח סופג מאותו חומר. הספוג הסטנדרטי במקרים כנ"ל מגיע בעובי של כ – 4 מ"מ. בניגוד להנחת שכבת הבסיס הראשונית, יש להקפיד כי לא תהיה חפיפה בין יריעת ספוג אחת לאחרת
-
בין פרקטים אותם אנו מתקינים לקירות החדר, נהוג להשאיר מרווח של כ - 10 מ"מ. מרווח זה ימנע פציעה ובלאי של הפרקט בעת הבדלי טמפרטורות (בין עונות / יום ללילה)
הכנת רצפת החדר להתקנת פרקט, היא תהליך חשוב שאין לפסוח עליו, גם כאשר הוא מתארך ולוקח זמן רב. ביצוע כל שלבי ההכנה, זה אחר זה (על פי השלבים הנ"ל), יבטיחו אורך חיים ארוך יותר לכל פרקט שתבחרו, כמו גם גימור איכותי ונאה יותר לחדר.