מזה ענן
שירות הענן הוא מקור חיצוני אשר מספק כוח איבוד שימור מידע, יותר משירותי הרשת הידועים. התשלום על שירותי ניהול הענן נעשה לפי שימוש בלבד, וכל השרתים, מקום האחסון של המידע ניתנים בחינם. דוגמא למחשוב ענן ניתן לראות אצל גוגל, ומייקרוסופט (windows azure) וכמו כן הרשת החברתית היא בעצם שירות ענן בעל אפשרות לפיתוח תוכנה, משום שהיא מספקת שירותים לתוכנות שרצות בסביבתה.
Windows Azure
Windows Azure, שהוכרז בכנס של 2008, היא פלטפורמה של windows בסביבת ה- web, דומה למערכת הפעלה וגם ל שירות שמאפשר לנו, כמפתחים, פיתוח תכונה ואפליקציות שירוצו בענן. בניסוח קצת יותר ברור, Windows Azure זאת מערכת הפעלה, אבל כזאת שרצה אצל מיקרוסופט. Windows Azure רץ ב שרתים של מיקרוסופט, וכל פיתוח תוכנה או אפליקציה שפיתחנו מעלים לסביבת העבודה. המערכת עומדת על Windows Server עם תוספת של עוד תכונות. אפשר לומר, כמפתחי תוכנה, ניתן להתייחס ל Windows Azure כמערכת שמריצה אפליקציות שפותחו על גבי דוט נט עם כמה יתרונות, וגם עם כמה מגבלות.
בתוך Windows Azure -
Windows Azure מספקת מערכת הפעלה בענן לאירוח אפליקציות web ואחסון נתונים. Windows Azure מספקת כח מחשוב ויכולות וירטואליזציה המבוססות על Win Server 2008, HyperV-,IIS7 ו .NET Framework 3.5 SP1. ישנם כמה סוגים של מידע שניתן לשמור: טבלאות, blobs וטורים. עוד פונקציה שמתווספת לשירותים של Windows Azure הם השירותים של Live.com הגישה למידע ב Windows Live ומשתמשי Windows Live. מבעד לגישה, ניתן לבצע סינכרון של נתונים למשתמשי Windows Live. בסיסי הנתונים ה- SQL Azure – הרחבה של יכולות ה DB לענן לנו לגבות נתונים בצורה רלציונית ולבצע שאילתות וקבלת אפשרויות רבות נוספות של שירותי SQL. שירותים שעליהם מבוססים ה- B2B שירותי ניהול מידע ברשתות ארגוניות מבוססות על דוט נט וכוללים: Service Bus, Access Control, שרותי Workflow.
איך מפתחים תוכנה ל- Azure
חברת מיקרוסופט לא מעוניינת לשנות את התקנים המוכרים. פיתוח תוכנה ימשיך להתבצע ב Visual Studio אך SDK. לאחר הורדת ה- SDK והתקנת התוספות לפיתוח בענן עבור Visual Studio נוספות תבניות הפרוייקטים המתאימות בשביל פיתוח לענן. מה לגבי בדיקה מקומית , יש אפשרות להרצה של אפליקציות באופן מקומי כך שלא נצטרך להעלות כל אפליקציה שכתבנו. עם התקנת חבילת הפיתוח ל VS נוסף גם משהו אשר נקרא Development Fabric, שמהווה מעין ענן מקומי. הוא בעצם הדמיה של הענן המיקרוסופטי וניתן להריץ עליו אפליקציות שפיתחנו ל Azure כדי שנוכל לבדוק אותן לפני שנעלה אותן לענן.