על מנת להתקבל ללמודים עליך להציג תעודת בגרות טובה, בייחוד אם מדובר במקצוע אטרקטיבי ומבוקש כמו רפואה, משפטים, פסיכולוגיה, תקשורת וכד'. כמה אתה מצטער עכשיו על שלא השקעת בלימודים בתיכון? אל תצטער תמיד תוכל לשפר בגרויות. בעצם שיפור בגרויות לא נחשב היום כל כך מסובך. הנה כמה פרטים על שיפור בגרויות.
בחינות הבגרות מתקיימות במהלך שנות הלימודים בביה"ס התיכון בכיתות י' – י"ב. רוב התלמידים נבחנים במהלך השנים הללו. לעיתים תלמידים אינם מסיימים בי"ס תיכון במתכנתו האינטרנית והם מסיימים את בחינות הבגרות באופן אקסטרני (לומדים רק לבגרויות).
ישנם אנשים שלא נגשו לבחינות הבגרות והם חסרי תעודת בגרות, או נגשו רק לחלק מהן והם בעלי תעודת בגרות חלקית. ישנם אנשים שהציונים שקיבלו בתעודת הבגרות שלהם אינם מספקים והם פונים לשיפור בגרויות.
שיפור והשלמת בגרויות יכולה להתבצע בכמה אופנים:
1. הנבחן פונה למשרד החינוך ומבקש לגשת לבגרות זו או אחרת, ומתכונן אליה לבדו.
2. הנבחן נרשם ללימודי שיפור בגרויות במכונים או בתי ספר פרטיים המתמקדים בתחום אותו הוא רוצה להשלים או לשפר (כמו יואל גבע, לחמן, אנקורי וכד').
3. הנבחן נרשם לאחת המכינות הקדם אקדמיות במכללות השונות.
4. הנבחן נרשם לאחת המכינות הקדם אקדמיות באוניברסיטאות השונות.
5. הנבחן פונה למרכזים להשלמת השכלה למבוגרים. אלו מרכזים הנמצאים בכמה יישובים בארץ, בד"כ מסובסדים ע"י הרשויות.
בכל המסגרות הללו הלימודים מועברים ע"י מורים, מדריכים מנוסים, ואנשי מקצוע. הרעיון בלימודים במוסדות האלו הוא ללמד את התלמידים בשיטות ייחודיות ואיכותיות על מנת להכין אותם בצורה הטובה, הקצרה והיעילה ביותר לקראת בחינות הבגרות על מנת שיצליחו בהן.
משך הלימודים במסגרות של השלמת ושיפור בגרויות משתנה ממסגרת למסגרת ובין מקצוע למקצוע, ונע בין שלושה חודשים ועד שמונה עשר חודשים. הקורסים יכולים להתקיים בבוקר ובערב ומידת האינטנסיביות של השיעורים תלויה במסגרת ובבחינה אליה ניגשים.
חשוב לציין כי לא כל המסגרות של שיפור בגרויות מכינות לכל בחינות הבגרות הקיימות ולרוב מתמקדות במקצועות המרכזיים: אנגלית, מתמטיקה, לשון, פיזיקה, היסטוריה וכד'.
עלות הלימודים, אופיים ומאפייניהם אינם קבועים ומשתנים ממוסד למוסד. יתר על כן, משתנים אלו תלויים גם במועמד עצמו ומשנים ממועמד למועמד בהתאם לצורך שלו (יש הבדל אם מדובר בין שיפור בגרויות לבין השלמת בגרויות לתעודת בגרות מלאה למשל).
חשוב לדעת: ישנם מוסדות של שיפור בגרויות או השלמת בגרויות אשר אינם נמצאים תחת פיקוחו של משרד החינוך. עדיף תמיד ללמוד במוסד שכן נמצא בפיקוחו של משרד החינוך כיוון שמעבר לעובדה כי שיפור בגרויות תמיד כדאי לעשות בחסות משרד החינוך, רק במוסדות אשר תחת פיקוח משרד החינוך ניתן ללמוד מכספי הפיקדון שניתן לחיילים משוחררים ולבוגרי שירות לאומי.
בגרויות - כל מה שרצית לדעת במקום אחד - בגרויות www.bagruyot.com