בעוד שחלק מן הנהגים ובעלי הרכבים מתלוננים כי האכיפה של משטרת ישראל אין בה ממש וכי קנסות ועבירות משמעת בגין נהיגה שלא לפי כללי הבטיחות אינם מהווים מניעה לתאונות דרכים ופגיעה בגוף ובנפש, הרי שנמצא כי כלי כגון דוחות משטרה בגין נהיגה מופרזת הינו כלי אכיפה משמעתי ובסך הכל אמור לסייע במיגור הקטל והפגיעות בכבישים, ובכלל זה למנוע את הנהג הפזיז בדרך ל תאונת דרכים ופגיעה בגוף או בנפש.
מאידך, יהיה זה נכון לומר כי לחלק מהנהגים שאין די בקבלת דוחות משטרה וכי אין כל קשר בין אופן הנהיגה שלהם בדרך כלל, לקבלת דוחות משטרה בגין עבירה כזו או אחרת, היות והסבירות לקבל דוח גדלה עם שנות הניסיון והנהיגה שלנו, וכי אין התחשבות בותק ושנות הנהיגה שלנו למספר הדוחות שקיבלו, גם אם העברה אינה חמורה, ויש שיטענו כי מן ההיגיון הוא שככל שנרבה בנהיגה, זהירים ככל שנהיה, סביר יותר שניתפס, לאוו דווקא משום שמדובר בנהג שאינו זהיר באורח קבע.
עם זאת, במידה ונעשה עמכם אי צדק, ויש בדעתכם להוכיח זאת ולערער על דוחות המשטרה שקיבלתם, כדאי ורצוי לפנות ללשכת התנועה השייכת למקום בו נעשתה העבירה (כתובת היחידה כפי שמופיעה על גבי הדוח). שימו לב כי רק אם אתם עונים על הקריטריונים הבאים יש מקום לבקש להמיר את דוחות המשטרה באזהרה בלבד, כדלקמן: אם יש לכם ותק של 5 שנים לרישיון הנהיגה לפחות, אם לא נרשמו לגנותכם דוחות משטרה בשנתיים האחרונות, אם מספר הדוחות שצברתם אינו עולה על מספר שנות הרישיון שברשותכם. חשוב לציין כי ישנן עבירות שלא ניתן להמירן באזהרות גם אם עניתם על כל הקריטריונים שציונו לעיל, בהתאם לחומרת העברה.
מאמר זה אינו מהווה תחליף להתייעצות מקצועית עם עורך דין תעבורה