עבודה בחו"ל היא בדרך כלל נחלתם של צעירים משוחררי צבא ורבים מהם מנסים פשוט לעשות כסף מהיר בפרק זמן קצר כדי לצאת לטיול הגדול של אחרי הצבא. רוב הישראלים הצעירים שמגיעים לעבודה בחו"ל מגיעים עם מרץ ואנרגיות שמספיקות להם לכמה חודשים טובים של עבודה מאומצת וקשה עם שכר נאה בצידה, אבל חשוב לזכור שעבודה בחו"ל לא מסתכמת רק בעבודה עצמה. לפני יציאה לעבודה בחו"ל חשוב להכיר את כל מכלול הפרטים שסביב העבודה: אישורי העבודה, סידורי המגורים, אופציות הבילוי במקום בו בחרתם לעבוד, השכר שאתם צפויים לקבל, לצד ההוצאות שאמורות להיות לכם בשבוע ועוד...
אישורים
עבודה בחו"ל צריכה להעשות בצורה חוקית ומסודרת. מי שעובד ללא אשרת עבודה או שהייה, או עם אישורים כאלה שפג תוקפם, עובר על החוק ויכול להיות מגורש, להכלא או להקנס. בדרך כלל המעסיקים שיעסיקו אתכם (שאותם אפשר למצוא בקלות באינטרנט, צריך רק לבחור) ידאגו לכם לאישורים או יסייעו לכם בהשגתם. האישורים שלכם הם בעצם גם אישור שלהם – כי הרשויות במדינה בה אתם מיועדים לעבוד בחו"ל יבדקו קודם כל שהמעסיק שלכם הוא עסק חוקי ואמין.
עבודה
מרבית סוגי העבודה בחו"ל מבוססים על עסקים שנמצאים בבעלות ישראלית או יהודית ומרביתם מבוססים על היכולת שלכם למכור מוצרי צריכה שונים לקהל הצרכנים שמדינה מפותחת ועשירה. התחום המוביל היום את העבודה בחו"ל הוא מכירות בעגלות – המפוזרות בדרך כלל בקניונים או באיזורי קניות הומים. לצאת העגלות תוכלו למצוא עבודה גם בחנויות של ישראלים, כמנעולנים (לוקסמיט), במובינג (הובלות דירות) ועוד.
מגורים
בדרך כלל המעסיקים שלכם ידאגו לאכסן אתכם בדירות משותפות עם עובדים ישראלים אחרים שלהם, פתרון נוח לכולם – הם מרכזים את כל העובדים במקום אחד (נוח להסעות והעברת הודעות), אתם נהנים מהוואי של חבר'ה ובילויים משותפים. שכר הדירה בדרך כלל משולם במלואו על ידיכם.
שכר והוצאות
קשה להגדיר במדויק את השכר שתקבלו בכל תחום. התעריפים משתנים ממעסיק למעסיק ומתקופה לתקופה. בדרך כלל העמלה על מכירה נעה בין 20 ל – 30 אחוזים ממחיר המוצר, וצריך לקחת בחשבון את הוצאות שכר הדירה והוצאות השכרת הרכב שלפעמים תחזיקו במשותף עם עובדים אחרים. הדרך היחידה לוודא במדויק שהציפיות שלכם לגבי ההכנסות וההוצאות של עבודה בחו"ל תואמות את המציאות היא לדבר ישירות עם מישהו שעובד באותו מקום בדיוק.