כעיקרון, תהליך ההנבטה הינו תהליך טבעי ופשוט (מבחינת המגדל), אשר עשוי להימשך בין יום אחד לשלושה שבועות.
יש להשתמש בזרעים חדשים טריים (רצוי עד גיל שנה), שנשמרו בסביבה יבשה ובטמפרטורת החדר או בטמפרטורה
נמוכה יותר (זרעים נשמרים לאורך זמן רב יותר, עד מספר שנים, במידה ואוחסנו בטמפרטורה נמוכה של 5-10 מעלות
ובסביבה יבשה) על מנת לקבל תוצאות טובות.
ציוד דרוש:
זרעים
"גיפי" (jiffy) כמות לפי מספר הזרעים
קופסת ההשרשה
פרלייט
רסס
עציץ קטן ( טורפדו ) - כמות לפי מספר הזרעים
ישנן שיטות רבות להנבטה ונציין כאן שיטת הנבטה ב "גיפי" (jiffy) שהיא פשוטה יחסית:
השיטה המועדפת ובעלת התוצאות וסיכויי ההצלחה הטובים ביותר היא להנביט באמצעות "גיפי" (jiffy) .
ה"גיפי" (jiffy) הינו בעל יחס גבוה של אויר (אשר הינו חשוב מאוד ליצירת שורשים והתפתחותם), ולפיכך
ניתן להשריש בו ביעילות רבה. מומלץ להשרות את ה"גיפי" (jiffy) תחילה במים (רצוי מים בעלי pH בגובה 6.0-6.5)
במשך 10-20 דקות. לאחר מכן יש לאפשר "גיפי" (jiffy) להתייבש במשך מספר דקות, כך שיישאר לח באופן
אחיד אבל לא רטוב מידי. בשלב זה ניתן כבר להכניס לתוך ה"גיפי" (jiffy) את הזרע כעומק של כסנטימטר(בכל "גיפי" (jiffy)
יש להכניס זרע אחד).
כעת לאחר שהכנסנו את הזרעים ל"גיפי" (jiffy) יש להניח את כל ה "גיפי" (jiffy) בקופסת השרשה
ולרסס רק על הדפנות הפנימיות של קופסת השרשה ולסגרו את התריסים (מומלץ לשים שכבה דקה של פרלייט בתחתית קופסת ההשרשה).
יש לרסס פעם עד פעמיים ביום על הדפנות הפנימיות של קופסת השרשה
ולפתוח את התריסים שעה ביום (חשוב מאד שהלחות בקופסת ההשרשה תהיה כמה שיותר גבוה).
חשוב לשמור על כך שלא יהיו מים בתחתית קופסת ההשרשה אשר יכולים לגעת בתחתית ה"גיפי" (jiffy) .
לאחר מספר ימים (בין יום אחד לשלושה שבועות) הנבט יצא מה"גיפי" (jiffy) ותראו שורשים יוצאים מה"גיפי" (jiffy) .
כאשר יש לפחות 4 שורשים שיצאו מה"גיפי" (jiffy) יש לשתול את ה"גיפי" (jiffy) כולו בעציץ
(אין צורך להוריד את הרשת של ה"גיפי" (jiffy) ).
מומלץ לשתול את ה"גיפי" (jiffy) בעציץ קטן (טורפדו ) לכמה ימים עד גובה 10 ס"מ ואז לעביר לעציץ גדול יותר .
הערה: יש לשים זרע אחד בכל עציץ, על מנת להקל על העברת הצמח לעציצים אחרים בהמשך ולמנוע נעילות שורשים והתמודדות על המזון בעציץ.
מומלץ גם לגדל צמחים במצע גידל המכיל פרלייט על מנת לחזק את מערכת השורשים בחמצן ולגרום לאיוורור טוב יותר של מצע הגידול
אבינועם טלמן
אנו מתמחים בתחום הגינון האורגני וההידרופוני. לפרטים נוספים הינכם מוזמנים לבקר באתרנו