היום ופעם זהו נושא שאני אוהבת מאד לדוש בו, מכמה סיבות..הראשונה, זהו תחום מעניין מאד, ולא סתם אנו קוראים לזה ראי ההיסטוריה, כי בעצם זה ראי או היסטוריה? אלא ההיסטוריה היא כמו ראי אם נסתכל לתוכה נוכל למצוא בה את העתיד שלנו.. לכן ישנם מושגים רבים שלקחנו ופשוט הוספנו להם מושגים כדי שיצאימו לנו כמו לדוגמא שערים, שנים הם עמדו בפני עצמם בלי צורך בתומכים למיניהם, שערים ככה סתם, אבל היום המילה שערים כבר לא מתפקדת לבדה ואנו קוראים להם שערים חשמליים.
קמפיין הפרסומות האחרון של בנק לאומי מדבר על לאומי דיגיטל, הם מציגים שם מציאות חיים בה אצל אנשים שחיים מסביבינו או שאנחנו עברנו לסביבת חיים דיגיטלית כמעט לגמרי, אין תחום כמעט שהדיגיטליות לא משחקת בו תפקיד..היום אפילו את הקניות ואת ההליכה לסופר החלפנו תמורת אפליקציה שמאפשרת לנו לעשות קניות מהבית.. הזוי.
אז פעם היו שערים, אמתיים, כבדים כאלה שכשהם סבים על צירם כל העיר שומעת, והיום? שער חניה משוכלל שעולה ויורד לפי לחיצת כפתור או עם שלט אלחוטי, שער החניה עולה כלפי מעלה כמו מסך בהצגה וכך גם גורם לנו ממש מהדלת האחורית לחשוב שאנחנו כל הזמן נימצאים באיזושהיא הצגה, בה אנחנו גם השחקנים וגם הקהל.. שערים חשמליים שינו הרבה דברים בחיינו אבל הם שינו בעיקר את הגישה.
לנהל את החיים בלי לקום מהכורסא, זה איזשהוא סלוגן לא רשום שקיים, שגורם לאנשי הטכנולוגיה והמדע ולממציאים למיניהם, להוציא עוד ועוד דברים נוספים שנוכל לבצע מהכורסא בבית, אם פעם מי שהיה לו שערים בחצר, והגיע אליו אורח, הוא לא יכל ללחוץ על איזה כפתור וירטואלי שיפתח לאורח את השער בצידו השני של האחוזה, אלא לא משנה כמה גדול היה הארמון, מישהו היה חייב לגשת לפתח ולראות מי בא ולקבל את פניו, כי אין שערים חשמליים שיעשו את העבודה.
סתם הערה קטנה, המצאות רבות היום באות כאילו כתחליף לעבודת כפיים, הם יוצרות מצב בו כמעט ולא צריך יד אנושית כדי להזיז הרים או כדי לתפעל מערכות.. מה זה אומר? שיום אחד ימצאו גם לנו תחליף??