פורסם בידיעות אחרונות ובתקשורת:
לא היה בחזית הקרבות אך עדיין הוכר בנכה צה"ל
למרות שלא היה בחזית במלחמת לבנון השנייה, הוכר טבח צבאי ששירת בזמן המלחמה בצפון כנכה צה"ל - הסיבה: הקטיושות שנפלו בסמוך למטבח בו שהה גרמו לו לטראומה נפשית קשה. משרד הביטחון דחה תחילה את הבקשה, אך לבסוף, לאחר שדן בערעור, קבע כי יש קשר בין מצבו של החייל לאירועי המלחמה.
החייל, שהתגייס לצה"ל ללא כל בעיות רפואיות ועם פרופיל 97, החל את שירותו כלוחם באחת מחטיבות החי"ר. כעבור כמה חודשים נפצע ברגליו והועבר לשרת כטבח בבסיס בצפון הארץ.
ערעור מצב רפואי עקב קטיושות
הקטיושות והטילים שנפלו במהלך המלחמה בסמוך לבסיס ולביתו, החלו אט אט לערער את מצבו הרפואי. הוא ניתק קשר עם הסביבה, התקשה לישון ומיעט לאכול. עם שחרורו מצה"ל פנה למשרד הביטחון וביקש סיוע, אולם הוועדה הרפואית העניקה לו שיעור נכות שולי ובצידו מענק כספי סמלי - שהיה רחוק מלממן את טיפולו הרפואי. מצבו של החייל החמיר, הוא אושפז בשלוש מחלקות פסיכיאטריות, והעול על הכספי נפל על בני משפחתו.
משרד הביטחון מחליט - החייל מערער בעזרת עו"ד סבן
באחרונה החליט החייל לערער על החלטה המקורית של משרד הביטחון, ובאמצעות עו"ד אלי סבן, המתמחה בתביעות מסוג זה, פנה לוועדה הרפואית העליונה.
מחוות הדעת הרפואית שצורפה לפניה עולה, כי החייל סיפר לפסיכיאטר שלאחר המלחמה הפך דכאוני, בלילות הוא סבל מסיוטים - בהם הוא רץ עירום בבסיס בזמן שקטיושות נופלות לידו והוא נהרג. הרופא המומחה קבע בחוות הדעת כי "המלחמה היתה עבורו אירוע דחק ניכר", וציין כי הוא מוצא קשר בין מחלתו הנפשית של החייל לשירותו הצבאי.
במשרד הביטחון החליטו לקבל קביעה זו, ובאופן חריג העלו את אחוזי הנכות של החייל מ-5% ל-70%. "חבל שבמשך חודשים ארוכים, עד קבלת הערעור, נאלצו החייל ובני משפחתו להתמודד לבדם עם הבעיה החמורה", אמר עו"ד אלי סבן. "מקרה זה מחדד את הצורך לשים נציג ציבור בוועדות הרפואיות על מנת שגם דעתו תהווה משקל בקבלת ההחלטה. לא ייתכן שחייל שסובל מבעיות כה מורכבות לא יזכה לטיפול הראוי לו, וייתכן כי נציג ציבור שמכיר את נושא, ימנע בעתיד החלטות כאלה". עורך הדין הוסיף כי ההחלטה תאפשר לחייל את הטיפול הרפואי הטוב ביותר על מנת להחזירו למסלול חיים תקין.